Intressant

Detta händer med din vagina om du har mycket sex

Annons
av extraextra
2 november, 2019
Annons

Blir vaginan mindre tight ju mer sex man har eller är detta bara en myt?

Detta svarar doktorn Clare Morrison på.

Annons

Att en kvinnas vagina blir mer ”slapp” ju mer sex de har är något av en myt, eller snarare ett rykte, som man många gånger hört av män.

Hur är det då egentligen, blir man verkligen slapp ju mer samlag man har eller om man har haft mycket sex med någon med en ”stor banan”?

Cosmopolitan har tagit kontakt med    Dr Clare Morrison, som förklarar hur det egentligen är – och det är en myt, precis som de flesta tror.

”Det här begreppet har mer att göra med ångest, skuld eller skam om sex – och en social rädsla för kvinnlig sexualitet och osäkerhet hos vissa män”, säger hon till Cosmopolitan.

Vaginan är gjord för att rymma olika storlekar och att hela tiden återgå till sin naturliga form efteråt – den är alltså elastisk och anpassar sig.

Vaginan töjer sig när man föder barn, för att ens kunna klara av en förlossning så klart, och efter förlossningen kan vaginan vara lite större än vanligt – men även efter detta brukar den gå tillbaka till sin naturliga form.

”Att föda många barn kan ha någon form av effekt. Öppningen vid vaginan töjer sig men kommer att sjunka tillbaka lite. Graden av hur bra den återgår är genetiskt, precis på samma sätt som att det varierar mellan kvinnor hur de får bristningar eller ärr”, förklarar hon.

Med andra ord, så har en kvinna mycket sex kommer hon inte bli ”slappare” och har hon lite sex blir hon alltså inte tightare. Allas kroppar är unika och byggda på olika sätt, men är också flexibel och anpassar sig.

Dela på Facebook
Annons