Tips

Har du hittat mögel hemma? Här är 5 saker du har hemma som gör dig kvitt den på nolltid!

Annons
av extraextra
20 april, 2019
Annons

Mögel är aldrig kul, och det kan vara väldigt svårt att få bort. Det är ofräscht, luktar illa och det är definitivt inte snyggt! Det kan dessutom vara skadligt för hälsan.

Mögel kan dyka upp i alla hem, speciellt i fuktiga områden. Mögel trivs utmärkt i badrum och kök, speciellt vid toaletten, duschen och diskbänken.

Har du några misstänksamma fläckar hemma, som du tror kan vara mögel? Var inte orolig, med dessa fem knep så blir du kvitt möglet på nolltid! Och det bästa med allt är att du förmodligen har produkterna hemma i ditt skafferi.

Annons

Observera att svartmögel är hälsovådligt och man bör vara försiktig vid sanering, så därför rekommenderas inte dessa tips till att bekämpa svartmögel på egen hand.

1. Bikarbonat

Misstänker du att du har mögel som sitter på kakelplattorna i badrummet? Inga problem.
Blanda bikarbonat med vatten, tills det blir en mjuk pasta.

Sen smetar du pastan över fläckarna på kaklet. När du sedan sköljer bort pastan kan du blanda ut vattnet med ättika för att neutralisera bikarbonaten.

2. Ättika

Blanda en lösning med ättika och vatten, lika mycket delar av varje. Fyll sedan en sprayflaska med lösningen och spraya på ytor i badrum och kök där det behövs. Skrubba sedan området med en riktigt hård borste.

3. Tvättmedel

Det här tipset får inte bort möglet men den tar bort synliga fläckar. Du gör en blandning av vatten och tvättmedel som du skrubbar på glas och kakel.

4. Citronsyra

Blanda en kopp kristalliserad citronsyra med 1,5 liter varmt vatten. Behandla sedan den mögelangripna ytan med en mopp eller svamp. Låt syran verka ca 15-30 minuter och skölj sedan ytan noga med vatten.

5. Grapefruktkärnextrakt

Några droppar av detta extrakt utblandat med en kopp vatten är en effektiv mögelförstörare. Spruta sedan lösningen på de utsatta områdena och torka av med en trasa. Det tar bort möglet och förhindrar det från att komma tillbaka!

Tänk på att vara försiktig när du handskas med extraktet då det kan vara hälsofarligt i stora mängder.

 

Här har du även andra husmorsknep: 

 

Har du något annat bra husmorsknep? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Dela på Facebook
Annons