OJ

Hon var sjuk i flera år – sedan frågade hennes syster vad hon drack. Herregud vad skrämmande!

Annons
av extraextra
28 februari, 2019
Annons

För ett par år sedan började Rhonda Gessners syster att känna sig otroligt sjuk. Hon hade ont i magen, kunde knappt resa sig ur sängen och hade enorma problem att gå.

Trots flera undersökningar kunde inte läkare hitta vad problemet var men hon fick ändå olika läkemedel utskrivna – men ingenting hjälpte.

Tillslut kom Rhonda äntligen att tänka på en artikel hon nyligen hade läst.

Annons

Artikeln handlade om sötningsmedlet aspartam som används i lightprodukter och där vissa symptom på aspartamförgiftning kan vara huvudvärk, trötthet, yrsel och kramper.

Rhonda tog upp telefonen direkt, ringde sin syster och ställde frågan: dricker du mycket lightläsk? Det gjorde systern – och faktum var att hon precis var på väg att öppna en flaska.

I ett blogginlägg berättar Rhonda hur hon då bad sin syster att inte öppna flaskan och att hon omedelbart skulle sluta dricka lightläsk. Rhonda skickade sedan över artikeln – och kort därefter ringde systern upp.

”Min syster ringde mig inom 32 timmar efter att vi hade pratat i telefon och sa att hon hade slutat dricka lightläsk OCH att hon kunde gå igen! Muskelryckningarna försvann direkt. Hon sa att hon inte kände sig hundraprocentig men att hon helt klart mådde betydligt bättre”, skriver Rhonda i sitt blogginlägg.

Rhonda skriver att hennes syster fick aspartamförgiftning. Hon fortsätter berätta:

”När min syster kom till Florida den 22 mars så var allt hon behövde göra att ta ett piller mot aspartamförgiftning. Hon är nu på god väg mot en full återhämtning. Och hon går! Utan rullstol! Den här artikeln räddade hennes liv”.

Aspartam

Huruvida aspartam är farligt för vem som helst att få i sig har länge varit en omtvistad debatt – men flera forskare slog nyligen fast att det är okej så länge det handlar om måttliga mängder.

Aspartam används i många livsmedel och drycker eftersom det är cirka 200 gånger sötare än socker, så lite av det kan användas för att ge samma nivå av sötma som socker. Detta i sin tur sänker kalorier i mat eller dryck.

Samtidigt valde Pepsi för ungefär ett år sedan att ta bort det kritiserade sötningsmedlet från sina produkter i USA.

Dela gärna vidare artikeln till dina vänner.

Dela på Facebook
Annons