Nyheter

Idrottsman misstänks ha dödat sina barn och sedan sig själv – berättade allt i livesändning: ”Jag har skjutit mina grabbar”

Annons
av extraextra
24 januari, 2019
Annons

En idrottsman från Sala sköt ihjäl sina två barn för att sedan ta sitt eget liv – något han även berättade i en livesändning på Facebook.

Klockan 21.24 på onsdagskvällen fick polisen in ett samtal om en allvarlig händelse på en adress i Sala kommun.

– Larmen gällde att det var en man som hotade att skjuta ihjäl sig själv och sina två barn. Det har förekommit uppgifter att mannen vid tiden för gärningarna sänt live på ett socialt medium. Det är en av sakerna som vi jobbar vidare med och säkerställer information om.

Annons

När polisen anländer till platsen anträffar de tre döda personer.

– Vi får in larmet under onsdagskvällen, från flera personer. När polisen kommer till platsen så är det en man i 50-årsåldern och två barn som hittas avlidna, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg till TT.

LÄS MER: Nu berättar vännerna om Sala-pappan: ”alla försöker stoppa honom – det är så vidrigt”

”Jag har skjutit mina grabbar”

Under kvällen och natten har polisen varit på plats för att undersöka vad det är exakt som har hänt. Polisen har även säkrat material från livesändningen.

”Polisen har tagit del av uppgifter om att mannen vid tiden för gärningen har sänt live på ett socialt media.”, skriver polisen på sin hemsida.

De som påstår sig ha sett mannens live säger att han ska ha sagt att han har skjutit sina ”grabbar” och att han inte vet om Facebook kommer stoppa sändningen. Han säger även att han ska ta sitt eget liv och har förberett för detta och har tänkt på det länge.

Påbörjat en förundersökning

Enligt polisen har man påbörjat en förundersökning om mord.

– Vi letar inte efter någon annan misstänkt gärningsman, säger polisområdeschef Robert Wallén till P4 Västmanland.

På polisens hemsida skriver polisen att de har ”en klar bild av händelsen”.

”Allt pekar mot att mannen som hittades avliden också är den person som är misstänkt för mordet på de två barnen. Efter att mannen utfört morden tog han sitt eget liv och i samtliga fall har ett skjutvapen använts. Polisen har inga misstankar om fler gärningspersoner.”, skriver polisen på hemsidan.

LÄS MER: Nu berättar vännerna om Sala-pappan: ”alla försöker stoppa honom – det är så vidrigt”

Dela på Facebook
Annons