WOW

Kvinnan är gravid och åker in till BB – när hon föder 3 mörkhyade barn brister pappan ut i tårar

Annons
av extraextra
23 november, 2018
Annons

Även fast vi lever på 2000-talet så stöter vi på rasism och fördomar titt som tätt som förstör för oss. Det är allt för många människor som har synpunkter på alla möjliga saker som dom inte har att göra med. Några som fått uppleva det här från nära håll är Aaron och Rachel Halbert – trots att paret tjänar all kärlek och respekt för det beslut dom tagit.

Det var när Aaron och Rachel hade bestämt sig för att adoptera tre barn som är afroamerikanska som de fick glåpord och hat riktade mot sig. Synpunkterna på hur en familj ”ska” se ut var många.

Annons

Trots det så var adoptivföräldrarna fast beslutna och stod på sig. De skulle erbjuda ett hem, men framförallt en familj till de barn som aldrig annars skulle få det. Att något så ytligt som hudfärg skulle få stå i vägen för det fanns inte i deras värld.

”Vi visste, speciellt i den amerikanska södern, att ett ljushyat par med mörkhyade barn skulle skapa en mängd olika reaktioner. Det kommer alltid finnas en äldre, vit kvinna på mataffären som tittar på oss med ren avsky, eller en afro-amerikansk mor som tittar på oss och bara skakar på huvudet”, berättar Aaron i artikel i Washington Post.

Den här historien kunde ha slutat där, men det gör den inte. Den nya familjen var lyckliga och de två barnen växte med en väldans fart. Men det visade sig snart att saker och ting skulle vändas helt upp och ned när dom fick det här beskedet.

En av Aaron och Rachels högsta dröm hade under en längre tid varit att bli föräldrar, men det fanns ett problem. Trots upprepade försök så gick det inte, Rachel hade jättesvårt att bli gravid.

Aaron och Rachel var väldigt lyckliga över den familj dom hade tillsammans med sina två barn. När dom sedan fick höra om embryoadoption så var båda överens om att dom ville ha fler barn.

Eftersom paret så gärna ville att deras två adoptivbarn skulle få liknande syskon så valde de att inplantera Rachel med två afroamerikanska tvillingembryon som hade varit nedfrusna i mer än 15 år.

”De förstod våra tankar kring hur våra barn skulle matcha i hudfärg och de var väldigt hjälpsamma i beslutet att välja afro-amerikanska embryon”, skriver Aaron.

Sex veckor efter inplanteringen så åkte dom på ett läkarbesök i Honduras för att se hur det hade gått. Det som dom fick reda på då var en rejäl överraskning som ingen av dom hade väntat sig. Det visade sig att ett av embryona hade delat sig och blivit två.

”Vi började beskriva allt för vår doktor på spanska (väldigt knackig spanska, ska sägas). Han frågade oss om vi var säkra på att vi hade inplanterat två embryon. Ja, det är klart att vi är säkra, svarade vi. Då visade det sig att ett av dessa embryon hade delats i två inuti Rachels livmoder”, berättar Aaron.

Rachel hade blivit gravid, men inte med tvillingar som paret trodde utan dom väntade trillingar.

Graviditeten gick bra och likaså förlossningen. Nu var Aaron och Rachel föräldrar till fem mörkhyade, småbarn.

”Det värmer i hjärtat att se alla våra vänner och familj uttrycka ett överväldigande stöd för vår familj och det ovanliga sätt som vi har byggt den på. I våra sinnen lever vi bara ut vår dröm. En dröm som kanske inte ser ut som den genomsnittliga familjen, men en som vi är tacksamma kunde bli verklighet i ljuset av vårt lands historia”, säger Aaron och fortsätter:

”Jag kände ren glädje under graviditeten när jag tittade på min son och dotter, med hans mörkbruna hud och henne med det lockiga håret och lätt bruna hud, kyssa min ljushyade frus växande mage. Varje kväll sa de god natt till de tre växande små flickorna i hennes mage, och nu får de äntligen säga god natt till sina småsyskon – ansikte mot bedårande ansikte.”

Trillingarna har nu blivit lite äldre än dom är på bilden ovan och har även växt en del.

Aaron har beskrivit sin familj med väldigt fina ord som är tänkvärda.

”Jag kan minnas hur en vän som gick igenom en adoptionsprocess berättade för mig att han alltid hade velat se sin familj som ett litet FN. När jag nu ser på min växande familj, så föredrar jag att ta det ett steg längre, och jag vågar säga att vår familjebild är en liten antydan av himlen”.

I klippet här under kan du se mer av den här familjens speciella resa.

Dela den här artikeln vidare om du också tycker det är viktigt att var och en ska få bilda den familj dom själva vill ha utan massa fördomar.

Dela på Facebook
Annons