Nyheter

Livstidsdömde Peter Madsen har gift sig inifrån fängelset

Annons
av extraextra
14 januari, 2020
Annons

Peter Madsen dömdes till livstidsfängelse 2018, efter ubåts-mordet på journalisten Kim Wall 2017.

Nu har Madsen gift sig inifrån fängelset med ryska journalisten och konstnären Jenny Kurpen.

Annons

Den 10 augusti 2017 mördades och styckades svenska journalisten Kim Wall i tjänst ombord på en ubåt tillsammans med danske Peter Madsen, 49.

2018 dömdes ubåts-konstruktören Peter Madsen för mordet. Straffet blev livstidsfängelse som han avtjänar på Herstedvester Fængsel.

Nu har Madsen gift sig – inifrån fängelset.

Madsens nya fru

Madsen nya fru är ryska journalisten Jenny Kurpen, 39, som bor och jobbar i Finland. ”Jag kan bekräfta att vi är gifta.” skriver Kurpen till Aftonbladet.

I december besökte Kurpen Danmark och på Instagram har hon dokumenterat att hon och Madsen gifte sig den 19 decmber 2019.

Även på Facebook har paret bekräftat giftermålet.

Försvarar Madsen

Förutom journalistiken och sitt arbete som konstnär arbetar Kurpen med att hjälpa flyktingar från Ryssland att komma på fötter igen.

Kurpen kommer även snart att komma ut med ett konstprojekt som har utformats som ett försvar för Peter Madsen, rapporterar Aftonbladet.

Fängelset kan inte svara

Anders Balling, kommunikationschef på Herstedvester Fængsel, berättar att fängelset inte kan svara på privata frågor om internerna.

– Kriminalvården kan inte uttala sig om personliga förhållanden. Men vi kan meddela att interner precis som andra medborgare har rätt att gifta sig, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

Relationen med fängelsevakten

Sedan domen 2018 har Madsen haft flera relationer med olika kvinnor. Under sin tid på Vestre Fængelse inledde han bland annat en relation med en kvinnlig fängelsevakt.

När Madsen flyttades till Herstedvester Fængsel hade de fortfarande brevkontakt, varpå fängelset slog larm om den kvinnliga vakten som i sin tur sade upp sig från jobbet.

Dela på Facebook
Annons