Nyheter

Makens starka hyllning – efter Terese Alvéns tragiska död

Annons
av extraextra
13 juni, 2019
Annons

Efter en kort tid av en aggressiv äggstockscancer somnade Terese Alvén in för gott natten till tisdagen.

Nu sörjs och hyllas hon av familj, vänner och okända.

Annons

View this post on Instagram

En favoritbild från förra året från en riktigt fin helg. Mina föräldrar hade firat sina jämna födelsedagar med fest på slott och jag, Glenn och barnen fick en härlig stund fylld av rörelseglädje i den vackra slottsparken på morgonen innan fantastisk frukost – kanske bästa hotellfrukosten i Sverige som jag har ätit (tips – åk till Rosersbergs slott!). ❤️Har inte min bästa dag idag, då är det skönt att tänka tillbaka på dagar som gör en glad. Imorgon är det en ny dag och jag tar nya tag. ❤️ #rörelseglädje #tbt #soc #familjefys #rörelseglädjepodden #tränatillsammans #springa #kärlek

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

På lördagen orkade Terese Alvén inte längre hålla sig vaken och efter beslut med läkaren valde de att söva henne den sista tiden i livet. Natten till tisdagen tog hon sina sista andetag och somnade in.

Tvåbarnsmamman och hälsoprofilen drabbades av en aggressiv cancer i samband med sin graviditet som hon fick avsluta i februari.

Förra veckan fyllde Terese 37 år, och det blev hennes sista födelsedag.

LÄS MER: Träningsprofilen var gravid i vecka 20 – nu har hon somnat in

View this post on Instagram

Att få flyga fram längs vägen i sommar. Snabb. Stark. Frisk. En av mina målbilder. Längtar. Andas nu ut efter ytterligare ett läkarbesök angående lite komplikationer efter alla turer. Och fick med mig hem en ny remiss till en annan läkare. Men jag tänker positivt och peppar igång mig inför första träningspasset med Yeah! Running imorgon. Då kommer jag springa långt ifrån ensam. Och känslan av att vara snabb, stark och frisk kommer jag plocka med mig. #mondaymotivation #yeahrunning #craftsportswear #craftsportswearswe #tjejmilen #marathongruppen #löpning #running Foto från en magisk dag på landet förra sommaren.

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

Sörjs av många

Efter det tunga beskedet har Terese sörjt och hyllats av sina vänner, familj och följare på sociala medier, där det uppmanas att ge sig ut på en springtur för Terese skull.

”Du märktes i ett rum, din behagliga energi kändes – men du tog aldrig plats på bekostnad av någon annan. Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna”, skriver vännen Elaine Eksvärd på Instagram.

”Mina tankar är nu med dina barn, din man, dina nära och kära, i detta ofattbart svåra. Du vill inte ha blommor, inga gåvor, bara att alla skulle tänka på Cancerfonden”, skriver programledaren Ebba Kleberg von Sydow i sin blogg.

View this post on Instagram

Tereses kamp är över. Hon dog lugnt, fridfullt och med ett litet leende på läpparna natten till den 11/6 2019, med familjen nära. Fortsätt springa för Terese, fortsätt bidra till cancerforskning. Fortsätt sprida rörelseglädje och fortsätt leva för Terese och alla andra som inte har möjligheten. Idag och andra dagar. Det betydde mycket för henne. #springförterese #idagochandradagar #fuckcancer #cancerfonden

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

Makens starka ord

Även maken har skrivit ett starkt inlägg på Facebook som berört många.

Så här skriver maken Glenn Boström:

”Vår älskade Terese Alvén har somnat in för gott❤️.

Under natten tog Terese sitt sista andetag och hon gjorde det med familjen närvarande.

Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över.

Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom.

Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang.

Att Tess berörde många personer visste vi redan, men att hon betytt så här mycket var överväldigande.”

Han fortsätter sitt inlägg och uppmanar folk att sprida Terese budskap om hälsa och att donera pengar till cancerforskning.

”Insamlingen, Spring för Terese, på Cancerfonden kommer att finnas kvar. Det värmer med alla bidrag. Vi måste besegra den här hemska sjukdomen. 
http://www.cancerfonden.se/insamlingar/spring-for-terese

Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen.”

Han avslutar texten med att be om respekt för att de ska sörja.

”Nu ber vi om samma respekt som ni visat tidigare till hennes familj, så vi får sörja i ro.”

LÄS MER: Träningsprofilen var gravid i vecka 20 – nu har hon somnat in

Dela på Facebook
Annons