Nyheter

Mannen dränkte skolbussen i bensin och tände eld

av extraextra
22 mars, 2019
Annons

Det var under onsdagen som en skolbuss med 51 stycken barn ombord sattes i lågor – i Italien.

Det var två klasser med skolelever i tonåren som åkte buss från skolan till ett gym utanför Milano i Italien.

Annons

Men istället för att ta ungdomarna till gymmet styrde busschauffören mot Milanos flygplats, rapporterar BBC.

Några av barnen var fastbundna och busschauffören hotade barnen och lärare ombord med kniv. Lyckligtvis kunde en av eleverna ringa sin familj som i sin tur larmade polis.

Mannen hade även skrikit att ”ingen kommer överleva”.

Tände eld på bussen

Polisen försökte stoppa bussen, men chauffören rammade in i bilarna som kom i hans väg. När de sedan lyckades få stopp på bilen sprang han ut samtidigt som han tände eld, i den redan bensindränkta skolbussen.

Poliserna på plats lyckades dock slå in bakrutan på bussen och ta ut eleverna och deras lärare, en efter en, innan lågorna slukade fordonet, rapporterar Aftonbladet.

– Det var ett mirakel att de överlevde och vi måste tacka poliserna för det, säger Milanos chefsåklagare Fransesco Greco, enligt BBC.

Hämndaktion

Chauffören är en 47-årig italiensk medborgare, ursprungligen från Senegal, och kapade sin egna buss på grund av Italiens migrationspolitik.

Han är nu misstänkt för kidnappning, försök till massmord, för att ha anlagt eld och för att ha gjort motstånd mot polisen vid gripandet.

Kaparen anklagar Italiens vice premiärministrar Matteo Salvini och Luigi Di Maio för att vara ansvariga för att afrikanska migranter drunknar på Medelhavet.

Omkring 2 300 migranter drunknade eller försvann på Medelhavet i fjol enligt FN:s beräkning.

– Han skrek: Stoppa dödandet till sjöss. Jag kommer att genomföra en massaker, säger polisens talesperson Marco Palmieri.

Italiens regering har även stängt de hamnar där fartyg kommer in med migranter.

Dela på Facebook
Annons