Nyheter

Ryska turister gjorde kaos på camping: ”Ätit flugsvamp”

Annons
av extraextra
29 augusti, 2019
Annons

Det blev kaos på en campingplats i Huddinge efter att ryska turister fått i sig giftig flugsvamp till middag.

Bland annat ska en kvinna ha krälat halvnaken på marken samtidigt som en man gick runt med en hammare på campingen.

Annons

När polisen anlände med dragna vapen till Flottsbro camping  i Huddinge under måndagsnatten blev de bemötta av en skrämmande syn.

Polisen hade fått in ett larm om en naken och skrikande kvinna. När de väl kom till platsen blev de bemötta av en scen som de själva beskriver som ”någonting ur zombieserien The walking dead”.

”Var som taget ur en skräckfilm”

Inspektören Reine Berglund skriver på polisens hemsida om den chockerande upplevelsen i ett inlägg som fått över 4 000 reaktioner.

”Det vi fick se i mörkret var som taget ur en skräckfilm, och uppgifterna vi fick på vägen fram stämde bra: en kvinna skrek och härjade med onaturliga rörelser runt i en bil, en annan krälade på marken. Hallucinationer, spyor och förvirring.”

Förutom den halvnakna kvinnan och kvinnan som bankade på ett fönster inifrån en bil, så fanns det en man som sprang runt med en hammare på campingen.

De hade lagat flugsvamp till middag

Efter att ha kollat hur läget egentligen var på campingen blev det tydligt för polisen att det inte rörde sig om varken zombies eller droger.

Att det faktiskt var campingturister från Ryssland som hade lagat och ätit flugsvamp till middag, av misstag. Enligt polisen hade de fått i sig antingen panterflugsvamp eller brun flugsvamp. Båda dessa kan orsaka hallucinationer.

”No good visit to Sweden”

De ryska turisterna fick föras i ambulans till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Inspektör Reine Berglund berättar att en av turisterna hade lyckats få ur sig ”No good visit to Sweden” till poliserna strax innan de åkte iväg till sjukhuset.

”Färden hemåt som var tänkt nu under morgonen lär nog få vänta. Vi hoppas att de snart kryar på sig efter den obehagliga upplevelsen.” skriver han även i Facebookinlägget.

Dela på Facebook
Annons