Nöje

Småbarnsmamman har inte tvättat barnens hår på 1 år – nu berättar hon anledningen varför

Annons
av extraextra
8 januari, 2019
Annons

Tvåbarnsmamman Virginia Tapscott, 28 från Australien har nyligen firat att det gått ett år sedan hon sist tvättade håret, i alla fall som de flesta gör – med schampo.

När Virginia blev gravid med det andra barnet bestämde hon sig för att leva ett liv utan onödiga kemikalier, och därför vägrar hon schampo, balsam och färgningar, även hårklippning har hon nobbat.

Foto: Privat

Istället använder hon oljor i håret och skulle det bli för fett använder hon tapiokamjöl som hon borstar ut i håret.

Annons

– Mitt hår är annorlunda nu. Det är tjockare och mindre torrt och skört. De naturliga oljorna gör det enklare att borsta håret, säger hon till Daily mail och fortsätter:

– Jag tvättar fortfarande mitt hår med vatten, kammar och skrubbar det emellanåt med bikarbonat.

Därför slutade hon med schampo

Anledningen till hennes levnadssätt är på grund av schampoflaskornas innehållsförteckningar.

Virginia Tapscott hävdar att schampo och liknande produkter innehåller ”onödiga kemikalier” som skadar oss. Sonens tidigare röda utslag skyller mamman också på schampoprodukter. Hon säger också att det är bättre för miljön att använda färre plastprodukter.

Foto: Privat

– Jag var gravid med mitt andra barn då och kände att den upprepade exponeringen av kemikalier blev onödiga gifter att bära på, säger Virginia Tapscott.

Gör egen tandkräm

Förutom att sluta helt med schampo har Virginia även börjat tillverka egen tandkräm, deodorant och en zinkbaserad solkräm, skriver Daily mail.

Foto: Privat

– Min dotters hår har aldrig provat schampo förut och är ganska opåverkat, och det ser ut som håret på vilken annan ettåring som helst, säger hon till Daily mail och fortsätter:

– Min son har gått ett år utan schampo och folk påpekar hela tiden hur vackra hans lockar är.

– Håret luktar inte som Palmolive, men det luktar heller inte som sur mjölk. Det luktar bara som hår, säger hon till Daily mail.

Dela på Facebook
Annons