Nyheter

Tonåring skjuten till döds i Malmö – en annan svårt skadad – här är allt vi vet

Annons
av extraextra
10 november, 2019
Annons

Flera smällar hördes i centrala Malmö under lördagskvällen.

Sex minuter senare inträffar en skottlossning på en pizzeria i Möllevången.

Annons

Två tonårspojkar blev skjutna, en avled – här är allt vi vet.

Strax före 21 under lördagskvällen vittnar flera personer om att de hörde smällar i Malmös västra delar. 6 minuter senare, 21.03 får polisen ett larm om en skottlossning i Möllevången.

I följd av skjutningen avled en tonårspojke under natten.

Explosion strax före – koppling utreds

6 minuter innan skottlossningen fick Polisen larm om en kraftig explosion på Hästhagen i centrala Malmö. Två bilar och en portuppgång ska ha skadats i explosionen – inga personer blev skadade.

Det är fortfarande oklart om det finns någon koppling mellan explosionen och skottlossningen. Polisen uppger till Expressen att de utreder om det finns några kopplingar.

Skjutningen

Strax efter explosionen får polisen ett larm om en skottlossning på en pizzeria i Möllevången. Någon ska ha skjutit in genom ett fönster, enligt uppgifter till Expressen.

När polisen anländer till platsen hittar de en person med misstänkta skottskador. Innan detta har ytterligare en person förts till akuten med en privatbil. Enligt uppgifter till Expressen ska han ha hittats utanför restaurangen på marken.

Region Skåne meddelar under söndagsnatten att ena pojken har avlidit av sina skador. Den andra pojken vårdas för livshotande skador.

Pojken som avled är i 15-års åldern och den andra pojken är mellan 15 och 18 år, uppger Polisen.

Avspärrade områden

I koppling till skjutningen spärras flera områden av i närheten av pizzerian. Avspärrningarna upphävs runt 03-tiden under söndagsnatten.

Akuten avspärrades också i början för att säkra arbetsmiljön för personalen, uppger Polisen på sin hemsida.

Inga gripna

Enligt vittnen ska två gärningsmän ha flytt platsen med cykel, rapporterar Sydsvenskan.

Cykeln ska senare ha hittats slängd på Klaragatan knapt 1 kilometer bort. Polisen har nu beslagtagit cykeln.

Polisens teori

Omständigheterna kring skottlossningen är fortfarande oklar. Men Polisen i Malmö har kännedom om flera konflikter mellan olika grupperingar, rapporterar Expressen.

Polisen vädjar till allmänheten att ringa 114 14 med uppgifter och observationer. Polisen uppger på sin hemsida att fler poliser kommer synas på Malmös gator framöver som en trygghetsskapande åtgärd.

Dela på Facebook
Annons