Nyheter

Vårdare blir tagen på bar gärning när hon stjäl från en dam med funktionshinder

Annons
av extraextra
11 september, 2019
Annons

En vårdare har blivit tagen på bar gärning när hon stjäl pengar från en äldre dam som haft en stroke.

Det var äldre damens familj som hade satt upp en kamera gömd i en klocka.

Annons

Kameran visar hur Sharon Wilcox, 48, stjäl pengar från den äldre damen som hon egentligen ska ta hand om och vårda för. Det visar även hur Wilcox behandlar Sylvia Williams illa på mer än ett tillfälle.

Sylvias dotter, Jayne Hines, satte upp kamerautrustning i en klocka i hennes mammas vardagsrum för att fånga Wilcox när hon stjäl ifrån hennes mamma.

Videoklippet där man ser hur hon stjäl pengar

Videon visar hur Wilcox öppnar upp Williams väska och går igenom hennes ägodelar. Vid ett tillfälle kollar hon mot klockan, utan vetskapen om att hon stirrar rakt in i en gömd kamera.

Vårdaren öppnar plånboken och tar pengarna rakt från den.

Trots att Jayne Hines, 52, visste vad hennes mammas vårdare gjorde för något, så visste hon att hon inte kunde säga något medans polisen samlade bevis och undersökte ärendet.

Hon blev även filmad när hon hotar Williams om att stänga av tv:n om hon inte bytte om till sin nattpyjamas.

I en annan incident så hörde man hur vårdaren var trött och ville hem medans Williams hade problem att klä av sig själv på grund av hennes förlamning på vänster sida, orsakad av en stroke.

Allt som kameran hade snappat upp hade dem gett till polisen och förra veckan befann vårdaren sig inför en domstol där hon erkände sig skyldig till stölden och misshandeln.

Jayne Hines säger: ”Jag kommer aldrig förlåta henne för vad hon har gjort. Att stjäla är en sak men att misshandla… Aldrig.”

Hon fortsätter:

”Efter jag visste vad Sharon höll på med så höll jag fortfarande på att filma hennes besök, så jag behövde vara snäll mot henne när jag såg henne. Det var så svårt. Jag brukade gå hem och gråta. Jag behövde vänta tills polisen hade utrett ärendet”.

Hon erkände sig skyldig till att ha stulit 30 pund men familjen har sagt att de la 200 pund i Williams väska i januari och efter bara några veckor var allt borta.

Förvaringsstraff

Efter förhandlingarna säger Hines: ”Jag tycker att hon ska ha ett förvaringsstraff för det hon har gjort.”

Hon fortsätter: ”Hon behövde inte ens behöva betala tillbaka de 30 punden som hon erkände att hon hade tagit från henne. Det är inte pengarna utan principen.
jag är väldigt arg och ledsen. Jag litar inte på någon längre.”

Du kan kolla på videoklippet här.

Dela på Facebook
Annons